Emir & Frozen Camels objavili kućnu akustičnu verziju pjesme ULICA

Mi, članovi rock benda Emir & Frozen Camels igrom slučaja, na početku pandemije korona virusa, našli smo se na različitim krajevima svijeta. 

Emir Bukovica se npr. zatekao u Sjedinjenim Američkim Državama, u nemogućnosti da se uopće vrati u Europu. 

Mi se tokom karantina i oštrijih mjera za sve, nismo medijski oglašavali, jer nismo željeli biti estradni korona profiteri. 

No, ovih dana smo zajednički, svako iz svog trenutnog doma, uživo odsvirali i otpjevali kućnu akustičnu verziju naše pjesme “Ulica”. Mislimo da je to pjesme koja u ova teška vremena za svakoga dobija dodatni smisao, jer govori o tome kako je potpuno jasno koliko smo zaista svi povezani i koliko su ovaj svijet i svaka naša ulica zajednički u svakom smislu te riječi. Kao što tekst naše pjesme kaže "Nakon svakog mraka će doći svjetlost koju donosi novi dan..." jer "ovo je ulica za tebe , ulica za mene" nadamo se da ćemo konačno nakon ove korone shvatiti koliko smo mali i nemoćni sami i koliko trebamo svi jedni druge da bi dočekali svijetlo na kraju ovog tunela.

Ovaj naš, nadamo se, nepretenciozni online nastup snimili smo našim mobitelima, a sve snimljeno u video spot je pretvorio i isti režirao fenomenalni Jasmin Jatić, kojem mnogo zahvaljujemo i ovim putem. 

Ovaj spot smo simbolično odlučili objaviti danas, na Dan pobjede nad fašizmom uz prigodnu parolu, još uvijek, na žalost, toliko potrebnu i aktuelnu: "Smrt fašizmu!" 

Spot se može pogledati na našoj službenoj YouTube stranici na linku: 

 

Developed & Maintained by Vertazzar